top of page
״קנפוג׳יטסו״ ביפנית
כריכת הספר ״אומנוית לחימה ישראלית״ מאת ירמיהו בן עמי

התוכן מובא מתוך הספר ״אומנוית לחימה ישראלית״

על השיטה

שיטת "גדי קנפוג'יטסו" אינה שוללת ואינה סותרת כל שיטה ואומנות לחימה אחרת, אלא מכבדת ומקבלת אומנויות אחרות, ואף מאמצת מתוכן טכניקות ואלמנטים מתאימים, שעשויים לתרום לה. השיטה משלבת אומנויות בטכניקות מקוריות המתאימות לרוחה ולאורח החיים הישראלי.

דווקא בישראל, השיטה שהוכרה ברמה הבינלאומית בשנות ה-90, עברה את קשייה הגדולים ביותר בדרך להכרה. רף הדרישות היה גבוה במיוחד. רק ב-1996 הכירו המוסדות הישראליים, ובראשם בית-הספר למאמנים ווינגייט, בשיטת "גדי קנפוג'יטסו" כאומנות לחימה יחודית ומקורית המתאימה לרוח הישראלית. על אף כל המכשולים, גדי סקורניק אומר שהקשיים והדרישות מוצדקים, משום שאומנות הלחימה היא תחום בעל עוצמה והשפעה רבה, שאיננה רק פיזית, אלא אף פילוסופית ודידקטית המהווה חינוך לדורות הבאים, ולכן יש להקפיד.

 

ייחודיות השיטה היא במתן כלים ופתרונות ללוחם, המתאימים לרוח הישראלית ולחיים בישראל. האירועים שמלווים את תושבי ישראל, מהקמת המדינה ועד היום, מחייבים שיטה המותאמת למצבים קשים במיוחד. כגון: מפגש עם מחבלים, מפגש עם ניסיון חטיפה, התקפה בתוך מכונית, שימוש ותגובה לנשק קר או חם ועוד. מספר האירועים שבהם חניכי השיטה נצלו ממוות בטוח והצילו אחרים מוכיחים את יעילות השיטה בצורה חד משמעית. הישראלים זקוקים לשיטה יעילה וניתנת לישום, שהוכיחה את עצמה במצבי סכנה וניתן לישמה לאחר תקופה קצרה יחסית של אימון (כמה שנים).

השיטה מכילה בתוכה את הבסיס לאומנויות לחימה, הכוללת בעיקר את טכניקות הבסיס של אומנויות הג'ודו והקראטה. מעבר לכך, השיטה מורכבת מטכניקות של שחרור והתחמקות מכלי נשק, כגון: סכינים, אקדחים, חרבות, וכן שימוש ואלתור בכלי נשק להתקפה והשבתת האויב. האלמנטים המרכיבים את השיטה הינם קטלניים ולכן בחירת החניכים שלומדים את השיטה נערכת בקפידה. טכניקות ייחודיות של השיטה נלמדות בעולם על-ידי בכירים וגדולים בתחום אומנויות הלחימה, כגון: קריס דילמן (אלוף העולם בהאבקות חופשית וג'ודו), שהופתע מיעילות הטכניקות ואף הזמין את נציגי השיטה לסמינרים ולהשתלמויות בהולנד.

מסלול ודרך השיטה

המסלול שאותו עוברים חניכי השיטה מורכב מבסיס אומנויות הלחימה ובו ילמד החניך בעיקר טכניקות הישרדות משיטות הג'ודו, הקראטה ומעט מטכניקות השיטה. שלב זה הוא השלב הראשון שבו מגיע החניך לדרגת חגורה שחורה. בשלב זה נבחנות גם היכולות המנטליות והבגרות הנפשית של החניך. אם נמצא מתאים, ימשיך החניך לשלב השני ובו יתחיל להתאמן בטכניקות ההישרדות הייחודיות של השיטה. שלב זה מקנה יכולות מסוכנות ביותר לחניך ולכן יש משקל חשוב למשמעת, לרמת שליטה עצמית ולבגרותו הנפשית. זאת אחת הסיבות שלא ניתן להגיע לחגורה שחורה לפני גיל 17 בשיטת "גדי קנפוג'יטסו".

השיטה מבוססת על האלמנטים הבאים:

זריזות, גמישות, כוח, סיבולת ורוח לחימה. אלמנטים אלו נמדדים בשני מישורים: במישור הפיזי ובמישור הנפשי. למשל, יש צורך בזריזות פיזית ובזריזות המחשבה. יש צורך בכוח פיזי ובכוח נפשי. אלמנטים אלו משתמשים בגוף עצמו: גידים, רצועות, שרירים ועצמות ועל שילוב האלמנטים הנ"ל מבוססת דרך האימון של השיטה. בדומה לאומנויות לחימה נפוצות, גם שיטת "גדי קנפוג'יטסו" בנויה לפי סדר כרונולוגי של דרגות המחולקות תחילה לצבעים ובהמשך לדרגות "דאן".

משמעות השם ״גדי קנפוג׳יטסו״

Skornik Combat logo

״קנפוג׳יטסו״ הינו מושג הלקוח מהשפה היפנית. ״קן״ משעמעות חרב, ״קנפו״ משמעותו אגרוף או מתאגרף, ״ג׳יטסו״ משמעותו דרך או דרך חיים. בשילוב מושגים אלו אנו מגיעים למשמעות השיטה המבוססת כל דרך הלוחם. השם הינו ביטוי לכלי הלוחם, האגרוף או החרב. במשמעות הפילוסופית, האגרוף הינו שלוחה של הגוף הפיזי והפשי. זאת בשילוב הדרך המתייחסת לגמישות הפיזית וגמישות הרוח. זו דרך השיטה, המנחה את הלוחם לריכוז ולשליטה.

משמעות הסמל

מסמל את הנפש הספורטיבית של האדם, התנועה העגולה שבתוך הסמל מבקשת ללכד בתוכה את כל אומנויות הלחימה.

bottom of page